‘Ashwagandha, ken jij dit bijzondere kruid?

Vanuit de praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die hun bijzondere, verdrietige, onrustige en daardoor soms ook stressvolle verhalen met mij delen. Een luisterend oor, niet beoordelen en/of veroordelen is fijn. Wat ook een fijne ondersteuning kan zijn is het kruid Ashwaghanda.

Ashwagandha (Withania somnifera) is een kruid uit India, Zuid-Azië, Centraal-Azië en delen van Afrika, dat nog niet zo bekend is in Westerse landen. Binnen de ayurvedische gezondheidsleer wordt ashwagandha al meer dan 4000 jaar gebruikt in de vorm van thee, siroop, zalf, tinctuur of poeder. 

Bijzonder aan ashwagandha is de sterke adaptogene (stabiliserende en homeostase-ondersteunende) werking. Het wordt onder andere veel ingezet bij stresssituaties, omdat het ontspannend en rustgevend werkt. De actieve stoffen in het wortelextract hebben namelijk een regulerende werking op de hypothalamus-hypofyse-bijnieras en kunnen bijdragen aan het behoud van een normale cortisolspiegel. Deze functies maken dit kruidenpreparaat uitermate geschikt voor extra geestelijke en lichamelijke ondersteuning in onze huidige jachtige maatschappij.

Heb je interesse in het kruid Ashwaghanda kies dan voor goede kwaliteit. In onze webwinkel hebben wij een aantal goede kwaliteitsproducten geselecteerd. Het product is verkrijgbaar in capsulevorm.